Reaktorin tietosuojaseloste

1. Rekisterinpitäjä

Reaktor Innovations Oy (“Reaktor”, “me”)

Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki, Suomi

puh. 09 – 415 202 00

2. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta Reaktorilla, voit lähettää meille viestin tähän osoitteeseen: privacy@reaktor.com

3. Miksi tämä tietosuojaseloste on tehty?

Reaktor kerää henkilötietoja työnhakijoista, asiakkaistaan, mahdollisista asiakkaistaan, muista yhteistyökumppaneista sekä henkilöistä, jotka haluavat saada uutiskirjeemme tai muuta viestintää Reaktorilta. Näitä tietoja kerätään mm. siksi, että voimme tarjota palveluitamme, vastata meille lähetettyihin tiedusteluihin, lähettää viestintää sitä haluaville ja käsitellä meille lähetetyt työhakemukset. Käytämme verkkosivuillamme myös analytiikkaa, jotta saamme tarkempaa tietoa sivujemme käytöstä ja jotta voimme kehittää sivustoa.

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme tarkemmin, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme näitä tietoja.

4. Mitä tietoja keräämme ja miten käytämme niitä?

Työnhakijat

Voit lähettää meille työhakemuksen esim. verkkosivuillamme tai sähköpostitse. Jos haet meille töihin, keräämme ja käsittelemme seuraavia sinua koskevia tietoja, jotka voit antaa työnhaun yhteydessä tai jotka keräämme myöhemmin rekrytointiprosessin yhteydessä:

  • Nimi ja yhteystiedot
  • Ammatilliset kiinnostuksen kohteet ja taidot
  • Paikka, jossa haluaisit työskennellä
  • LinkedIn-profiili
  • Työhakemus, CV ja muut tiedot/tiedostot, jotka haluat lähettää meille työhakemuksen yhteydessä
  • Muut työhakemuksen käsittelyn kannalta relevantit tiedot (kuten muistiinpanot), jotka saamme kanssasi käymiemme keskustelujen, haastattelujen ja muun yhteydenpidon aikana.

Käsittelemme yllä kuvattuja tietoja vain käsitelläksemme hakemuksesi ja pitääksemme yhteyttä kanssasi rekrytointiprosessin aikana. Tietojasi ei anneta millekään muulle osapuolelle, ellei soveltuva laki tai viranomaismääräys toisin vaadi. Jos hakemuksesi koskee jotain muuta Reaktorin konserniyhtiötä, voimme jakaa tietosi kyseisen konserniyhtiön edustajan kanssa.

Asiakkaat, yhteistyökumppanit ja muut kontaktit

Jos olet Reaktorin asiakas tai jos haluat olla meihin yhteydessä palveluihimme tai muuhun liiketoimintaamme liittyen tai jos haluat tilata uutiskirjeemme tai muuta viestintää meiltä, voimme kerätä ja käsitellä seuraavia sinua koskevia tietoja:

  • Nimi ja yhteystiedot
  • Tiedot organisaatiostasi ja asemastasi
  • Pyyntösi ja yhteydenpitosi Reaktorin kanssa sekä tarvittavat tiedot ja muistiinpanot tähän yhteydenpitoon liittyen (kuten tilatut palvelut ja laskutustiedot)
  • Tiedot tilatusta uutiskirjeestä, markkinoinnista, tapahtumasta tai sinua koskevasta kutsusta
  • Yllä olevien tietojen perusteella luodut tiedot, jotka ovat tarpeen palveluidemme tarjoamiseksi.

Käsittelemme näitä tietoja

  • Hallitaksemme asiakas- ja/tai yhteistyösuhdetta sinun ja Reaktorin välillä
  • Käsitelläksemme meille lähetetyt pyynnöt
  • Tarjotaksemme palveluitamme ja varmistaaksemme niihin liittyvät Reaktorin liiketoimintaintressit
  • Mainostaaksemme palveluitamme ja pitääksemme yhteyttä kanssasi
  • Analysoidaksemme, suunnitellaksemme ja kehittääksemme toimintaamme ja palveluitamme.

Jos yllä kuvatut tarkoitukset edellyttävät, voimme jakaa näitä tietoja Reaktorin konserniyhtiöiden kesken. Emme kuitenkaan jaa tietojasi muille osapuolille, ellei laki tai viranomaismääräys toisin edellytä. Jos pyyntösi käsittely tai palveluidemme tarjoaminen edellyttää tietojesi jakamista luotetun kumppaniyrityksemme kanssa, voimme jakaa tietosi tämän yrityksen kanssa.

Saamme sinua koskevat tiedot sinulta itseltäsi, tarjoamiemme palveluiden yhteydessä tai sinun ja Reaktorin välisen yhteydenpidon kautta. Voimme myös saada tiettyjä tietoja (kuten asemasi liiketoimintaelämässä) luotettavista julkisista lähteistä.

Reaktorilla on oikeutettu intressi käsitellä yllä kuvattuja tietoja yllä kuvattuihin tarkoituksiin. Tämä intressi liittyy sinun ja Reaktorin väliseen yhteyteen (kuten työnhaku, tarjoamamme palvelut tai meille lähettämäsi pyyntö).

Joissain tilanteissa voimme myös kysyä suostumustasi tietojesi käsittelyyn (kuten työhakemuksen tallentamiseen tulevaisuutta varten). Tällöin sinulla on aina oikeus myös perua antamasi suostumus.

5. Evästeet ja analytiikka

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä ja analytiikkaa kehittääksemme sivustoa ja sen käyttökokemusta. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selaimesi tallentaa laitteellesi. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjän tietoja halutaan säilyttää tämän siirtyessä internetpalvelun sivulta toiselle. Jos haluat kieltää evästeiden käytön, voit tehdä sen milloin vain selaimesi asetuksia muuttamalla. Huomaathan, että evästeiden kieltäminen voi vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.

Kun vierailet verkkosivuillamme, pyydämme suostumustasi seuraavien evästeiden tallentamiseen laitteellesi:

  • Google Analytics – Käytämme Google Analyticsia kerätäksemme tietoa verkkosivujemme käytöstä. Käytämme näitä tietoja raporttien laatimiseen sivuston käytöstä ja sivuston kehittämistä varten. Nämä evästeet keräävät tietoja sivuston käyttäjämääristä, mistä käyttäjät ovat tulleet sivustolle ja mitä sivuja he ovat katselleet. Lisätietoja näistä evästeistä ja siitä, miten Google suojaa keräämänsä tiedot on saatavissa täältä.
  • Twitter Analytics – Käytämme Twitter Analyticsia mitataksemme Twitteriin liittyvien kampanjoiden toimivuutta. Lisätietoja Twitterin evästeistä on saatavissa täältä.
  • Facebook Pixel – Käytämme Facebook Pixeliä mitataksemme, optimoidaksemme ja rakentaaksemme yleisöä Facebookissa tehdyille kampanjoille. Facebook Pixel näyttää meille, miten käyttäjät liikkuvat laitteiden välillä, kun he selaavat sivujamme ja Facebookia. Se auttaa meitä kohdentamaan Facebook-mainontaa sivujemme käytön perustella niille käyttäjille, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneet tästä mainonnasta. Lisätietoja Facebook Pixelistä on saatavissa täältä.
  • Hotjar – Käytämme Hotjaria validoidaksemme, että verkkosivujemme design ja käyttökokemus toimii niin kuin on tarkoitettu. Lisätietoja Hotjarin evästeistä on saatavissa täältä.
  • LinkedIn Insights – Käytämme LinkedIn Insightsia mitataksemme LinkedIniin liittyvien kampanjoiden toimivuutta. Lisätietoja LinkedInin evästeistä on saatavissa täältä.
  • Hubspot – Käytämme Hubspotia analysoidaksemme verkkosivujemme toimintaa, hallitaksemme sivustoa sekä seurataksemme käyttäjien liikkeitä sivustolla ja sähköpostimarkkinointiamme. Lisätietoja Hubspotista on saatavissa täältä.

6. Henkilötietojen siirtäminen ETA-alueen ulkopuolelle

Työnhakijoita koskevia tietoja käsitellään Yhdysvalloissa toimivan Greenhouse Software Incin toimesta. Asiakkaitamme, mahdollisia asiakkaita ja muita kontaktejamme koskevia tietoja käsitellään ETA-alueen ulkopuolella sijaitsevien palveluntarjoajien toimesta. Olemme tehneet asianmukaiset sopimukset näiden palveluntarjoajien kanssa varmistaaksemme, että siirrettyjä henkilötietoja käsitellään lainmukaisesti. Näihin sopimuksiin sisältyvät EU-komission 5.2.2010 tekemään päätökseen perustuvat mallisopimuslausekkeet. Tietyt palveluntarjoajat kuuluvat myös Yhdysvaltojen Privacy Shield -järjestelyyn.

Voimme myös tapauskohtaisesti siirtää henkilötietoja Reaktorin ETA-alueen ulkopuolella sijaitseville konserniyhtiöille, jos siirto on tarpeellista yllä kuvattuja tarkoituksia varten. Tähän tietojensiirtoon liittyvien Reaktor-yhtiöiden välillä on allekirjoitettu soveltuvaan EU-komission päätökseen perustuvat mallisopimuslausekkeet.

7. Kuinka kauan tallennamme tietojasi?

Tallennamme työnhakijoita koskevat tiedot 3 vuodeksi viimeisestä työnhakijan ja Reaktorin välisestä yhteydenpidosta. Jos työnhakija haluaa, voimme tallentaa hänen tietonsa pidemmäksikin aikaa tulevia työmahdollisuuksia varten.

Tallennamme asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja muita kontaktejamme koskevat tiedot niin kauan kuin tiedot ovat tarpeellisia kulloinkin kyseessä olevaa tietojenkäsittelyn tarkoitusta varten. Koska tämä aika on hyvin tapauskohtainen, arvioimme tietojemme tarpeellisuutta säännöllisin väliajoin ja poistamme tiedot, jotka eivät ole enää tarpeellisia.

8. Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus pyytää tarkastaa Reaktorin käsittelemät sinua koskevat tiedot sekä pyytää niiden poistoa ja korjaamista. Voit myös lähettää meille muita soveltuvaan tietosuojalainsäädäntöön perustuvia pyyntöjä kuten pyytää tietojesi käsittelyn rajoittamista. Voit myös aina kieltää tietojesi käsittelyn uutiskirjeiden lähettämistä ja muuta suoramarkkinointia varten. Pyydämme lähettämään tällaiset pyynnöt kohdassa 2 kuvattuun osoitteeseen.

Suomessa tietosuojalainsäädännön noudattamista valvoo tietosuojavaltuutettu. Jos sinulla on tietosuojavaltuutetun toimivaltaan liittyviä kysymyksiä tai jos haluat saattaa henkilötietojen käsittelyn Reaktorin tai muun tahon toiminnassa tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuun kuten sivustolla www.tietosuoja.fi neuvotaan.

9. Miten suojaamme tietosi?

Kaikkia keräämiämme henkilötietoja käsitellään luottamukselliseksi. Pääsy tietoihin annetaan vain niille Reaktorin ja sen konserniyhtiöiden työntekijöille, joilla on tarve saada tiedot niihin liittyvien tehtäviensä hoitamiseksi. Reaktorin ja sen yhteistyökumppanien verkot ja laitteet on suojattu henkilötietojen vahingossa tapahtuvan tai laittoman tuhoamisen, häviämisen, muuttamisen, luvattoman luovuttamisen tai henkilötietoihin pääsyn estämiseksi.

Voimme ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn toiminnassamme ulkoiselle palveluntarjoajalle. Tällaisissa tilanteissa teemme asianmukaiset sopimukset kyseisen palveluntarjoajan kanssa varmistaaksemme, että Reaktorin henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti sekä tämän tietosuojaselosteen ja soveltuvien lakien mukaisesti.

10. Tietosuojaselosteen päivitys

Voimme päivittää tätä tietosuojaselostetta samalla kun kehitämme verkkosivujamme ja toimintaamme. Selosteen päivitetty versio on saatavilla verkkosivuiltamme.