Käytännön Kanban (1pv)

€900 (+ VAT)

Kanban on menetelmä tietotyön kehittämiseen. Se on intuitiivinen, motivoiva ja ketterä menetelmä, joka lisää työn mielekkyyttä, laatua ja tuottavuutta nopeasti.

Kanban-menetelmän avulla tiimi pystyy hallinnoimaan, ennakoimaan ja rytmittämään tapahtumien kulkua tehokkaasti työssään. Menetelmä auttaa tiimiä ymmärtämään, kuinka työ toimii ja tekemään oikeita päätöksiä oikeaan aikaan. Kanban kertoo, milloin kannattaa aloittaa, hiljentää ja lopettaa aktiviteetit työn eri vaiheissa — nykytilanne ja ongelmat on helppo nähdä ja ymmärtää yhdellä silmäyksellä.

Kanban tekee työn eri vaiheista koko tiimille ja sidosryhmille läpinäkyvää ja työn tekemisen esteet ovat helpommin ennakoitavissa ja poistettavissa. Esimerkiksi ohjelmistokehitystiimin työssä Kanban helpottaa havaitsemaan, onko työn eteneminen estynyt, mikä estää työn etenemisen, mitä on työn alla tällä hetkellä tai kuinka paljon töitä on odottamassa.

Kanban-menetelmä on helppo ottaa käyttöön kaikenlaisissa tiimeissä. Liikkeelle pääseminen ei vaadi isoja muutoksia työtapoihin vaan organisaation prosesseja lähdetään muokkaamaan asteittain ja askel kerrallaan. Samalla seurataan jatkuvasti palautetta ja saatuja tuloksia.

Käytännön Kanban -kurssin jälkeen osallistujilla on erinomaiset valmiudet ottaa Kanban samantien osaksi päivittäistä työtä.

Koulutuksen sisältö

Yhden päivän Käytännön Kanban –kurssi on tehokas tietoisku Kanbanin perusteista ja hyödyntämisestä omassa organisaatiossa.

Koulutuspäivän aikana osallistujat oppivat käytännön harjoitusten avulla mm. seuraavat taidot:

  • Kanban-menetelmän taustalla oleva ajattelu ja teoriat
  • Kanbanin periaatteet ja keskeiset käytännöt
  • Kanban-menetelmän käyttöönotto omassa organisaatiossa
  • Työn visualisointi selkeästi ja ymmärrettävästi
  • Tiimityöskentelyn, tuottavuuden ja laadun kehittäminen järjestelmällisesti
  • Esteiden tunnistaminen ja poistaminen tiimien työssä
  • Työn kehittäminen kurssin aikana opittujen mittareiden avulla

Kenelle?

Kanban-koulutus sopii erinomaisesti IT- ja tietotyöympäristöissä toimiville tiimeille tai tiiminvetäjille. Kanban-menetelmä ei kuitenkaan ole sidottu toimialaan, joten kurssi hyödyttää hyvin monentyyppisiä tiimejä.

Osallistujilta ei vaadita esitietoina Kanban-menetelmän tuntemusta. Suosittelemme kuitenkin aiheeseen tutustumista jo ennen kurssia esimerkiksi lukemalla lyhyen blogin: Kanban auttaa löytämään ongelmakohdat ja parannuskohteet.

 

Tämä koulutus pidetään suomeksi.