Technology

Viimeisiä viikkoja viedään

August 14, 2013

Read time 2 min

On vappu. Me teekkarit olemme vallanneet Helsingin keskustan. Päädyn juttusille tietotekniikan opiskelijan kanssa. Kerron hänelle hyvissä nousuissa asiallisen nöyrästi saaneeni kesätyöpaikan Suomen parhaasta yrityksestä. Hän vastaa: “Onhan Reaktor ihan hyvä paikka varmaan jos haluu nettisivuja tehdä… Mut mä tykkään enemmän laitteistoläheisemmästä, oikeesta ohjelmoinnista.” Kun keskustelu pian ajautuu hänen osaltaan WinAPI:n ylistämiseen, läppä tai ei, on aika jatkaa matkaa. Mutta pieni epäily kuitenkin herää. Olenko menossa kesätöihin firmaan, jossa tehdään vain nettisivuja? WordPressillä?

En todella ollut. On ollut mukavaa päästä näinkin lyhyellä kolmen kuukauden ajanjaksolla tutustumaan hyvin moneen projektiin. Kesätyöpestin pari ensimmäistä viikkoa vierähti Reaktorin Labrassa, jossa tehdään sisäisiä projekteja firmalle. Aloitin nettipalvelu Open Helsingin parissa, jonka bäkkärin Clojure-koodin ihmettely tarjosi pehmeän laskun kesätyön alkuun. Seuraavaksi oli vuorossa Android-kululaskusovellus kesätyökaveri Nickin kanssa. Juuri ensimmäisen version julkistuksen aikoihin tuli kuitenkin aika lähteä asiakkuuteen. Siellä pääsin askartelemaan ennestään ei niin tutulla (mutta mehukkaalla) NodeJS:llä. JavaScriptillä tycittelyn lisäksi rakentelin responsiivista leiskaa CSS:llä ja korjasinpa Java-bäkkäristä yhden buginkin.

Nyt olen toisessa asiakkuudessa. Projekti on erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen. Tällä hetkellä työn alla on C++:lla kirjoitetun API:n profilointia, huomenna jo ehkä jotain täysin erilaista. On hauskaa, mutta myös haasteellista.

Reaktorilla olen päässyt tutustumaan StrongLiftsiin, autokerhon tarjoamiin kulkupeleihin, mehukkaisiin tiimilounaisiin sekä kesäiseen piknik-meininkiin Ruttopuistossa. Torstai-iltaisin saunailloissa olen oppinut kokeneilta työtovereilta paljon ohjelmoinnista, bisneksestä ja elämästä yleensä. Paluu luentosalin penkille opiskelijan arkeen vaatinee taas alkuun huikan totuttelua.

Kuten (kesä-) Vesa eräässä retrossa totesikin, parasta Reaktorilla on kuitenkin kaikesta mehukkaasta virkistystoiminnasta huolimatta ihmiset. Reaktoriaanit ovat mukavia, auttavaisia eivätkä turhaan hiireile, mutta ovat totta kai myös asiantuntijoita. En ole tutkinut asiaa, mutta luulen kuitenkin, että työssä viihtymisellä on selkeä positiivinen korrelaatio koodin laatuun ja asiakkaan tyytyväisyyteen.

Hienoa, just näin! POW!

– Leo

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.