Technology

SysAdminin terveiset helteiden keskeltä

July 30, 2014

Read time 2 min

Moikka, mä oon Antti-Ville ja toimin Reaktorilla SysAdmin-harjoittelijana. Kesä alkaa olla jo loppupuolella, ja näin myös kesätyöt. Tähän mennessä alkaa olla muodostunut aika hyvä käsitys siitä, millaisia työtehtäviä ohjelmistotalon admin-tiimi saa hoitaakseen.

Kesätyöt aloitin jo muita kesätyöntekijöitä aikaisemmin, osittain juuri työnkuvan takia. Tarkoituksena oli opettaa mulle ne asiat, joita uusi työntekijä yleisimmin ihmettelee, jolloin minusta olisi enemmän hyötyä loppujen kesätyöntekijöiden aloittaessa. Tämän ansiosta pystyinkin heti alkuun vastaamaan osaan muiden kesätyöläisten kysymyksistä suoraan – tai ainakin tiesin, keneltä voin kysyä apua. Samalla opin uudelle työntekijälle annettavaan perehdytykseen kuuluvat prosessit, jotka käydään läpi ennen uuden työntekijän aloittamista.

Kesä on mennyt erittäin nopeasti, ja kesän aikana olen päässyt olemaan aidosti yksi admin-tiimin jäsenistä. Vastuuta on annettu omien taitojen mukaan, ja halutessani olen sitä saanut enemmänkin tiettyjen työtehtävien suorittamisessa. Olen päässyt tekemään monipuolisia tehtäviä ja näyttämään taitoni.

Mitäs kesän aikana on sitten tullut huomattua ja opittua? Olen saanut ensimmäiset työkokemukseni it-alan työpaikasta ja oppinut paljon it-firman arjesta. Ei ne vanhat ja viisaat turhaan ole “tekemällä oppii”-sanontaa viljelleet. Kesätöiden aikana itsevarmuus omien taitojen suhteen on kasvanut, ja olen huomannut, mitä aihealueita voisi vielä kehittää lisää.

Yksi suurimmista työkokonaisuuksista, joita olen hoitanut kesän aikana, on työntekijöiden koneiden päivitysjonon lyhentäminen. Koneita on tullut päiviteltyä aina, kun on muiden tehtävien osalta ollut hiljaista. Koneiden asentaminen manuaalisesti erittäin robottimaista hommaa, joten sitä on pyritty automatisoimaan mahdollisimman paljon: tällä hetkellä asennusskriptimme mahdollistaa muun muassa haluttujen ohjelmien asentamisen, käyttäjien luonnin sekä muutaman muun käyttäjäystävällisyyden ja tietoturvallisuuden parantamiseen tarkoitetun asetuksen vaihtamisen. Automatisoinnin ansiosta olen siis pystynyt tekemään useampaa asiaa yhtä aikaa.

Reaktorin kesätyöntekijöille on tähän mennessä myös järjestetty parit kesisretrot, missä kesätyöntekijät ovat päässeet jakamaan omia kokemuksiaan ja esittämään kysymyksiä mielenpäällä olevista murheista, joskaan niitä ei ole ilmennyt. Näiden lisäksi pidimme pienen palautesession, jossa sai jakaa omia kokemuksia töistä ja jossa sai palautetta omasta työskentelystä.

Toki kesällä on riittänyt muutakin tekemistä kuin työt. Käytiin muun muassa vähän ajelemassa Teslalla tiimilounaan yhteydessä, ollaan grillailtu sekä saunottu toimistolla, ja muutamat puistopiknikit ja -lounaat on nautittu muiden reaktorilaisten kanssa kesäisessä Helsingissä. Tää kesä on kyllä ollut kaikin puolin ainutlaatuinen!

 

 

 

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.