Business, Design

Saisiko olla huurteinen? Paina API-IPA-nappia!

December 17, 2014

Read time 1 min

Uusin oluemme on hedelmäinen API-IPA. API-IPA-oluen sivutuotteena syntyi propellipäisten keksijöidemme mielissä mahti-idis: oluen tilaamisen API:n pitäisi olla yhtä helppoa kuin napin painaminen.

BrewDog Helsinki avaa tänään odotetun baarinsa Viiskulmaan. Avajaisissa näkee päivänvalon myös meidän jengin tekemä hieno käyttöliittymä bissen tilaamiseen. Se toimii simppelisti näin:

Asiakas näkee seinällä robotinsilmän lailla hohtavan punaisen napin. Hän painaa sitä, ja voilá, nappi alkaa välkkyä ja lurittaa ilmoille tutun Nintendo-tunnarin. Tiskillä olevaan iPadiin välittyy napista viesti janoisesta asiakkaasta, ja BrewDogin baarimikko tuo tuopin pöytään.

Olutnappijärjestelmän silmiähivelevin osuus pyörii samaan aikaan BrewDogin retrotelevisiossa. Siinä näkyvät kollaasina Instagram-liveseinällä kuvat hashtagilla #brewdoghelsinki. Kun nappia painetaan, televisiossa välähtää sarjisgrafiikka ja sana OLUT! vuorotellen eri kielillä. Tämän graafisen ilottelun valikoimassa on kuvia ja kieliä yhtä monta kuin alueita, joilla BrewDog pyörittää baaria. Päivän kielikylpy hoituu siis kätevästi bissennautiskelun lomassa.

Olutnappi-idean takana ovat reaktorilaiset maltaan ystävät. Suomen janoisen kansan Kari Grandina on tässä projektissa toiminut allekirjoittanut, joka on suunnitellut ja juottanut itse raudan sekä koodannut softan joka pisaran. Lisäksi reaktoriaanit Rebecca Hakola ja Pekko Paavilainen tekivät osansa, Rebecca päräyttävät grafiikat ja Pekko uskomattoman esillepanon. Space Odysseyn HAL 9000:ta muistuttavan napin kotelo on 3D-tulostettu (kiitos Maker3D suunnittelusta ja tulostamisesta), ja se on saanut inspiraationsa vanhojen pelien low-polygon-malleista.

Nyt vain sitten nappi pohjaan ja nautiskelemaan, hopi hopi! Reaktor <3 BrewDog Helsinki.
API-IPA on nautittavissa BrewDogin hanoista tammi-helmikuussa.

Never miss a post