Business

Paras vanhempainilta kahteenkymmeneen vuoteen

April 3, 2014

Read time 2 min

“Siis mitä siellä Reaktorilla nyt oikeastaan tehdään? Eli mitä sun työnkuvaan nyt ihan käytännössä kuuluu”, äiti tiedustelee kahvipöydässä.

Vastaavanlaiset kysymykset ovat tuttuja suurimmalle osalle reaktorilaisista. Kun vanhemmat yrittävät ymmärtää itselleen tuntemattoman alan toimintaa, eivät vastaukset tunnu koskaan olevan riittävän yksioikoisia. Koodarislangi, suunnittelijasanastot ja asiakkuusselonteot menevät pääasiassa täysin yli aiempien sukupolvien ymmärryksen.

Maanantaina etsimme vastauksia tiedusteluihin aivan uudenlaisella kulmalla: Reaktorin historian ensimmäiseen “Tuo vanhempasi töihin”-iltaan saapui kiinnostunut joukko reaktorilaisvanhempia kuulemaan, millainen paikka firmamme on ja mitä kaikkea täällä ihan oikeasti tehdään.

Vanhempainilta alkoi ruokailulla, jota seurasi esittely Reaktorin historiasta ja toimintatavoista. Äideillä ja isillä oli mahdollisuus keskeyttää, kysyä ja pyytää tarkennusta. Muun muassa rekrytointikriteerit, organisaatiokulttuuri, alan kilpailukenttä sekä uusi Japanin toimisto kiinnostivat vanhempia.

vanhemmat-toimistolla2

Kun esittelystä ja kysymyksistä oltiin selvitty, alettiin työskentelytapaamme ja erilaisiin työtehtäviin perehtyä käytännön esimerkin kautta. Lähdimme yhdessä hakemaan ratkaisua arkipäiväiseen ongelmaan: miten lapset saataisiin kontaktoimaan vanhempiaan enemmän?

Yksi paikalle saapuneista äideistä jakoi tapauksen elävästä elämästä, jonka pohjalta tiimi reaktorilaisjärjestäjiä alkoi rakentaa toimivaa esimerkkipalvelua. Karri suunniteli käyttöliittymän, Erkki näytti miten visuaalisen ilmeen suunnittelu käytännössä voisi toimia ja Miku koodasi palvelulle nopean rungon, jonka pohjalta sitä voitaisiin lähteä työstämään eteenpäin.

Illan päätteeksi vanhempia kierrättiin toimistolla ja tutustutettin ainutlaatuisiin tiloihimme. Kierroksen aikana esittäytyivät muunmuassa hallinto, myynti, make-it-häppenöinti, markkinointi sekä koodauksen maailmanmestaruuskisaprojektin parissa työskentelevät reaktorilaiset. Eri toimistoilla istuvien tiimien post-it-lapuntäyteiset seinät, työympäristöt sekä legendaariseen asemaan noussut Manskun sauna koluttiin perusteellisesti. Palaute sekä reaktorilaisilta että vanhemmilta oli todella positiivista, ja ilta tuntui täyttäneen tehtävänsä: muuan äiti totesi poistuessaan, että “nyt mä alan ymmärtää, mitä toi muksu päivät pitkät tekee.”

Onko teillä ollut vanhempainilta töissä?

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.