Design

Opettele uimaan, Junior Paint Manager

August 12, 2014

Read time 2 min

Hei vaan hei,

olen Janne, toinen Reaktorin kesävisuista eli visuaalisista suunnittelijoista. Meidän visujäbien ja -jäbättärien tehtävänä on kaikessa yksinkertaisuudessaan tehdä kaikesta mahdollisimman kaunista katsella, toiminnallisuudesta tinkimättä.

Ensimmäinen viikko on varmaankin tullut aikaisempien kesätyökirjoitusten perusteella melko tutuksi, mutta lisätään nyt vielä lyhyesti omakohtaiset kokemukset: viikkoon mahtui monenlaista mainiota koulutusta Reaktorin toimintaan ja toimintatapoihin liittyen, jotka tutustuttivat meidät firmaan ja avasivat silmiä erilaisille tavoille tehdä töitä. Toisena työpäivänä lähdin puhelinsoiton perässä katsomaan, josko pääsisin asiakashommiin, ja niinhän siinä sitten kävi. Toisella viikolla muutin toimistoni Mannerheimintieltä kohteeseen, käärin hihani (kesäkuu oli vilakka, mikäli vielä helteiltä muistatte) ja rupesin töihin.

Reaktorilla ei ollut perinteistä kesäduunarin kahden ja puolen kuukauden mittaista kädestä kiinni-koulutusta, vaan homma meni niin, että nenästä kiinni ja käyttöliittymämereen uimaan heti ensimmäisestä asiakaspäivästä alkaen. Aluksi osasin vain kellua kellukkeiden varassa, mutta tässä reilun parin kuukauden jälkeen alkaa sujua jo selkäuinti. Reeniä vaan, niin jonain päivänä onnistun pyörähtämään toisinpäin, vetämään vapaauintia ja näkemään, mitä kaikkea sieltä merestä oikeasti löytyykään.

Omaa taustaani voin valottaa sen verran, että kokemukseni käyttöliittymien tai suuremmassa skaalassa webbihommien (toki jotain pientä on tullut tusattua) suunnittelusta oli vielä kesän alussa minimaalinen, sillä tulen graafisen suunnittelun painopuolelta. Perusperiaatteiden ja työkalujen ollessa kuitenkin samankaltaiset, oli mukautuminen ja kulman muuttaminen melko helppoa. Joku joskus väitti, että tietokoneissa on tulevaisuus ja ATK-taitoja kannattaa harjoittaa, vaikka se puhuva klemmari ottaakin päähän. Ehkä uskon, ehkä en.

Valokuvien puutetta kompensoin photoshop-teknologialla tehdyin digitaalisin kuvituskuvin. Mulla on Nokian värinäytötön luuri, koska se on hip jonkun ajan kuluttua varsinkin Suomessa.

ekilomilleAika tarkasti kuukausi sitten väsähtänyt Master Paint Manager vaikutti siltä, että loma kiinnostaa, ja lähti Islantiin pyörävaellukselle: tuulta 40 m/s koko ajan ja niin edelleen.

shiiietJunior Paint Managerina yritin hoitaa tonttia parhaani mukaan. Toivottavasti tuhot jäivät pienemmäksi kuin kuvan nuorella kuninkaalla. Ensi viikolla takaisin ruotuun.

Jälkisanoina täytyy mainita, että vaikka visuihmiset eivät kuulukaan Reaktorilla enemmistöön, niin kuulun silti Janneihin: yhtiön (jaetulla) ykkössijalla olevaan nimiryhmään. Timot, varokaa, jos seuraavan rekryttävän konsultin nimi on Janne…

timovsjanne

Ystävällisin terveisin,

Janne

 

 

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.