Business

Miksi Reaktor on henkilökuntansa omistama

February 29, 2016

Read time 2 min

Hannu kirjoitti jokin aika sitten Reaktorin kasvusta ja siitä, miten se on tapahtunut ilman hierarkiaa. Nyt jokaisella reaktorilaisella on myös mahdollisuus nauttia kasvusta uudella tavalla. Järjestimme vuodenvaihteessa koko henkilökuntaa koskevan osakeannin, ja tässä kirjoituksessa paneudun siihen, miksi Reaktor on henkilöstönsä omistama.

Langat omissa käsissä

Ilman pääomasijoittajan rahaa olemme vastuussa tekemisistämme vain itsellemme ja asiakkaillemme. Tämä vapauttaa meidät pikavoittojen tavoittelusta ja mahdollistaa pitkäjänteisten päätösten tekemisen. Näin voimme itse määrätä firman suunnan sekä pitää korkeasta tasostamme kiinni myös jatkossa. Sen sijaan, että tyytyisimme maksimoimaan sijoitetun pääoman tuottoprosenttia kvartaalitalouden raameissa, voimme keskittyä kehittämään toimintakykyämme huomattavasti pidemmällä aikavälillä.

Pyrimmekin optimoimaan yritystämme jopa 200 vuoden aikaperspektiivillä.

Edes myyntitiimillämme ei ole tulospalkkausta. Koko yritys saa vuosittain samansuuruisen tulospalkkion, jos firman tulos siihen antaa aihetta. Tämä saattaa kuulostaa nurinkuriselta, mutta käytännön vaikutuksena se johtaa tilanteeseen, jossa kaikki pyrkivät tekemään parhaansa sen eteen, että asiakas ja tiimi tekevät menestyksekästä yhteistyötä pitkään. Tässä Samin ansiokas kirjoitus aiheesta (englanniksi).

Jokaisesta omistaja

Tälläkin hetkellä reaktorilaiset viihtyvät työssään. Meillä on etuoikeus tehdä töitä mehukkaimpien asiakkaiden kanssa kolmella mantereella. Työmme ei ole helppoa, ja ehkä juuri siksi koemme sen erityisen motivoivana.

Jotain kuitenkin on tuntunut puuttuvan. Usealta taholta on kuulunut toiveita jostain vieläkin merkityksellisemmästä. Rahaa tärkeämpää olisi se fiilis, että omistaa osan Reaktoria. Vuodenvaihteessa tästä tuli vihdoin totta: toteutunut henkilöstöanti sai todella positiivisen vastaanoton, ja siihen osallistuivat lähes kaikki työntekijät. Tämä on hieno osoitus siitä, että Reaktorin tulevaisuuteen luotetaan vahvasti.

Uskomme vahvasti siihen, että vastuullisten päätösten lukumäärä lisääntyy nyt, kun kaikilla on mahdollisuus omistaa Reaktoria.

Mä ajattelen niin, et mä Reaktorin osakkaana koen itseni päivittäisessä elämässä vielä entistäkin sitoutuneemmaksi firmaan ja motivoidun entistä enemmän ajatuksesta, että teen duunia firmaan, josta omistan palasen eli siltä pieneltä osin mun firmani, menestymisen eteen. Ja se on mulle tässä oikeasti isompi juttu kuin se, että joku päivä toivottavasti saan sijoitukseni takaisin ja mieluiten voiton kera.

Marju, UX-suunnittelija

Lisää omistajia haussa

Olemme yrityksenä ja yhteisönä vasta tarinamme alkuvaiheessa. Vielä muutama vuosi sitten toimintamme keskittyi pääasiassa Suomeen. Nyt liikevaihtomme kasvusta jo yli puolet tulee ulkomailta. Seuraavaksi on vuorossa ulkoavaruus ja sen jälkeen, kuka tietää.

Jos koet, että sopisit joukkoon, hae mukaan nyt. Maaliskuun 2016 loppuun mennessä aloittaneilla uusilla reaktorilaisilla on myös mahdollisuus päästä mukaan ensimmäiseen osakeantiin.

Jos nyt aika ei ole oikea, niin ei hätää. Mahdollisuuksia on hyvin todennäköisesti tulossa myös myöhemmin.

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.