Kuukausi vastuuta, vapautta ja Kanban-seiniä

June 18, 2015

Read time 1 min

Moi! Olen Juho, yksi Reaktorin kesädevaajista. Opiskelutaustani on hieman erikoisesti Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Se ei kuitenkaan ole menoa yhtään haitannut – päinvastoin, siitä on poikinut muutama hauska keskustelu.

Ensimmäinen kuukausi töitä on jo takana ja aika on kulunut kuin siivillä. Jo haastattelujen aikana huomasi Reaktorin rennon asenteen ja lämpimän vastaanoton. Ehdin lopulta viettää toimistollamme seitsemän päivää koulutusten ja sisäisten projektien parissa, minkä jälkeen siirryin käyttöliittymäsuunnittelijakesiksen kanssa asiakkuuteen.

Viimeistään heti projektin alkamisen jälkeen selvisi, että me kesätyöntekijät olemme täysin samanarvoisia muiden reaktoriaanien kanssa. Vastuuta, vapautta ja mahdollisuuksia on tarjottu runsaasti. Esimerkiksi kolmen päivän tekemisen jälkeen koko projekti jäi viikoksi meidän kahden kesiksen hoidettavaksi. Töiden tekemisen suhteen meillä on melko vapaat kädet, kunhan tulosta asiakkaalle syntyy. Sitähän se konsultointi loppupeleissä on. Mahdollisuuksista mainittakoon sen verran, ettei projektiinlähtö Amerikkaan ollut kaukana.

Siisteintä ihanien työkavereiden lisäksi Reaktorilla on ollut kaiken uuden oppiminen. Se ei rajoitu pelkästään koodaukseen, vaan olen saanut koulutusta muun muassa käyttöliittymäsuunnittelusta ja markkinoinnista. En myöskään osannut ennen töiden alkua arvata, kuinka suuri merkitys post-it -lappujen väreillä ja koolla on kokonaisuuksien hahmottamisessa. Kanban-seinästämme olisi huomattavasti vaikeampi saada selvää ilman värikoodausta.

On myös helpottavaa, että vaikeuksien sattuessa kohdalle apu löytyy aina läheltä. Sisäinen kilpailu loistaa poissaolollaan ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Eräässä koulutuksessa esille tullut “kaikki tahtovat, että sinä onnistut” -lausahdus kuvaa hyvin sitä ilmapiiriä, jossa saan tehdä töitä. Odottelen innolla, mitä kaikkea mehukasta kesän aikana vielä pääsee tekemään!

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.