Technology

Kuukausi kesäkoodailua takana

July 4, 2014

Read time 1 min

Terve, nimi on Pekka ja takana ennen Reaktorille kesäkoodaajaksi pääsyä on mm. tietojenkäsittelytieteen opiskeluja. Ensimmäinen kuukausi Reaktorilla on mennyt hämäävän nopeasti. Aloittava viikko toimistolla kului orientoivissa puuhissa/koulutuksissa, mutta sitten olikin aika kääriä hihat ja siirtyä asiakkaalle.

Oikeastaan kävi tuuri, pääsin suoraan uuteen, alkavaan projektiin ja näkemään miten homma etenee tyhjältä pöydältä käytännössä. Alussa pienelle tiimille osoitetulla nurkalla ei ollutkaan kuin muutama tuoli ja verkkopiuha. Kuitenkin jo päivän lopuksi seinälle oli muodostunut tuttu Kanban-henkinen taulu lappukaistoineen ja homma alkoi selventyä.

Yksinkertaisiin ominaisuuksiin rajattu minimituote syntyi perinteisillä tekniikoilla ja suhteellisen valmiilla palikoilla mukavan nopeasti. Demon jälkeen palvelu nousi linjoille oikeita käyttäjiä kohtaamaan viikossa aloituksesta. Julkaisujärjestelmän rakenne aiheutti alkuun kysymyksiä, joihin vastauksia valotti avuliaasti toinen tiimi, jolta kokemusta löytyi ennestään. Asiantuntemus siis kulkee sujuvasti tiimirajojen yli.

Hommien välissä tuli tilaisuus piipahtaa Aava-veneellä. Keli oli mitä optimaalisin purjehtimiseen – vettä satoi kuin saavista kaatamalla eikä tuultakaan paljoa riittänyt. Kunnon varusteiden alle ei kosteus tosin purrut ja tunnelmakin säilyi hyvänä.

Maiskuttelua riitti myös Taste of Helsinki -tapahtumassa hifistellessä.

Kaiken kaikkiaan kuukaudessa on tullut nähtyä sekä opittua valtavasti ja Reaktorilla kovien luiden keskellä sama jatkunee kesän läpi.

-Pekka

 

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.