Business

Koodi vaihtui kynään ja paperiin – Krista Jäntti löysi uuden kutsumuksensa käyttöliittymistä

September 20, 2016

Read time 3 min

Vuonna 2003 Reaktorilla devaajana aloittanut Krista Jäntti löysi uuden kutsumuksensa käyttöliittymäsuunnittelusta, jonka tiimoilta hän konsultoi tällä hetkellä yhtä Suomen tunnetuimmista yrityksistä. Hänen mukaansa parasta konsultin työssä on se, kun huomaa voivansa oikeasti auttaa asiakasta.

”Muistan hyvin sen kotoisan fiiliksen. Toimisto oli ullakkotiloissa Köydenpunojankadulla. Tuntui ihan siltä, kuin olisi saapunut kerhotilaan”, Krista Jäntti, 41, naurahtaa muistellessaan ensimmäistä työpäiväänsä Reaktorilla.

”Jännitti aivan älyttömästi, vaikka suuri osa ihmisistä oli tuttuja entuudestaan.”

Kristan ensimmäisestä Reaktor-työpäivästä on kulunut nyt 13 vuotta. Sinä aikana moni asia on ehtinyt muuttua. 20 hengen softakerhosta on tullut liki 400 henkilön yritys, jolla on toimistot Helsingin ja Seinäjoen lisäksi myös New Yorkissa ja Tokiossa.

Myös Kristan oma työ on ehtinyt ottaa täyskäännöksen. Vuonna 2003 alkanut devaajaura vaihtui käyttöliittymien suunnitteluun.

”Mulla alkoi olla yhä enemmän mielipiteitä siitä, miten niitä piti suunnitella ja toteuttaa. Reaktor-kollega Karri jossain vaiheessa kehotti kokeilemaan, miltä niiden tekeminen oikeasti tuntuu. Tartuin haasteeseen ja sillä tiellä ollaan edelleen.”

”Toisaalta devaajataustasta tuntuu usein olevan hyötyä käyttöliittymienkin kanssa. On paljon helpompi arvioida kuinka paljon työtä jokin käyttöliittymä tuottaa devaajille ja muokata omaa suunnitelmaansa sen mukaan.”

Kristan työkaveriksi? Katso tästä avoimet työpaikkamme!

Työmaana yksi Suomen tunnetuimmista firmoista

Krista on konsultoinut viime vuoden lokakuusta lähtien yhtä Suomen isoimmista ja tunnetuimmista yrityksistä. Hänen työtehtävänään on ollut kehittää työkalu, jota yrityksen eri maatoimistot voisivat käyttää apuna tehdessään paikallisia liiketoimintaratkaisuja.

”Tässä työssä on saanut mennä todella syvälle asiakkaan ydinbisnekseen. On ollut todella palkitsevaa nähdä, miten oma tuotos on lähtenyt toimimaan. Se on otettu käyttöön hurjalla tahdilla ja uskon, että etenkin pitkällä tähtäimellä siitä on suuri apu asiakkaallemme”, Krista pohtii.

Reaktorin tiimi tekee samalle asiakkaalle myös myyjien työkalua sekä liiketoiminnan analytiikka -hanketta. Tiimi on haluttu tehdä mahdollisimman monipuoliseksi, minkä vuoksi siihen kuuluu käyttöliittymäsuunnittelun lisäksi osaamista myös devaamisesta, data sciencesta ja tiimivalmennuksesta. Kolmen hankkeen parissa työskentelee kahdeksan reaktorilaista täysipäiväisesti ja kolme osa-aikaisesti tarpeen mukaan.

Päivittäinen työ on organisoitu mahdollisimman ketteräksi. Tiimi hyödyntää Kristan sanojen mukaan ”scrum-metodiikan parhaita osia”.

”Pidämme säännöllisesti retro-tapaamisia, joissa käymme läpi kulunutta ajanjaksoa onnistumisten ja epäonnistumisten valossa. Pidämme myös joka päivä ’dailyn’ eli nopean päiväpalaverin siitä, mitä sinä päivänä on tarkoitus saavuttaa ja saada edistettyä. Kaikki työtehtävät ja niiden edistyminen ovat Kanban-ideologian mukaisesti koko yrityksen nähtävissä Trellossa, mikä auttaa myös asiakasta pysymään kartalla tiimin edistymisestä.”

“Arjessa on sopivasti haastetta”

Konsultin arkea Krista kuvaa vaihtelevaksi. Välillä moni moni asia onnistuu ja projekti etenee valtavalla vyöryllä eteenpäin. Joskus taas jokainen pienikin muutos on työn ja tuskan takana. Se pitää hommat mielenkiintoisena, Krista naurahtaa.

”Kaiken kaikkiaan asiakkuudessa on todella tarmokas tunnelma. Tuntuu, että teemme oikeasti merkityksellisiä asioita, joista on asiakkaalle hyötyä. Se on tämän työn suola.”

”Jos saisin jotain muuttaa, niin haluaisin päästä tapaamaan tuotostemme loppukäyttäjiä eri maihin vieläkin useammin. Tämä on yleinen toimintatapa Reaktorilla, mutta valitettavasti se ei käytännön syistä tässä projektissa ole mahdollista. Toistaiseksi palautetta on tullut hyvin vähän, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että joudumme tekemään jonkin verran valistuneita arvauksia. Toisaalta tekemämme asiat ovat lähteneet erinomaisesti lentoon, mikä on positiivinen signaali.”

Avoimet työpaikat Reaktorilla

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.