Ketteryys kuuluu kaikille, osa kaksi: Certified ScrumMaster -kurssi opiskelijoille

April 21, 2016

Read time 2 min

Vuoden 2014 loppukesällä pidin Helsingissä maksuttoman, työttömille suunnatun ScrumMaster-kurssin. Kurssi oli huippusuosittu ja tarjolla olleet 24 paikkaa menivät parissa päivässä. Kurssille päässeet kertoivat olleensa iloisia ja kiitollisia siitä, että heille tarjoutui mahdollisuus päivittää osaamistaan.

Kurssin jälkeen jäin miettimään, milloin voisin tehdä jotain samanlaista uudelleen. Helmikuussa 2016 minulta kysyttiin, että onko Reaktorin avoimella Certified ScrumMaster-kurssilla opiskelija-alennusta. Kun opiskelijahintaa ei ollut, päädyin miettimään opiskelijoille suunnattua, maksutonta kurssia. Tunsin, että opiskelijat ovat kaiken leikkaamisen ja säästämisen keskellä ryhmä, joka todella tarvitsee tätä koulutusta.

Pienen suunnittelun ja muutaman sähköpostin jälkeen saamme kurssin toteutumaan. JAMK:in Tiimiakatemian avulla tuomme Certified ScrumMaster -kurssin Jyväskylään 14.-15.5.2016!

Maksuton kurssi on tarkoitettu ketteryydestä ja Scrumista kiinnostuneille opiskelijoille. Tavoitteena on antaa kattavat tiedot Scrumista siten, että se auttaa työllistymistä IT-alalla ja siten auttaa myös yrityksiä saamaan ketteryyden osaavia tekijöitä riveihinsä.

Ketteryys on tätä päivää

Scrum-menetelmä on tapa tehdä projekteja ja tuotekehitystä ketterästi. Keskeistä Scrumissa on valmiiksi saaminen sekä jatkuva oppiminen ja näiden avulla paremmin onnistuneet projektit. Ketteryys ja Scrum ovat olleet IT-projektien valtavirtaa jo vuosien ajan, joten Scrum-osaamisesta on tullut välttämätön taito työelämässä. Yksityiskohtaisemman kuvauksen Scrumista löydät kirjoituksesta “Scrum parantaa näkyvyyttä ja ohjattavuutta“.

Opiskelijat valikoitui ilmaisen kurssin kohderyhmäksi muutamasta syystä.

Ensinnäkin, säästäminen ja leikkaukset suuntautuvat yliopistoihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Tämä on mielestäni epäreilua — juuri nuorten avulla Suomi pitäisi saada nousuun. Scrum-kurssin avulla tarjoamme opiskelijoille uusimpia oppeja ja käytännön kokemuksia. Nämä ovat asioita, joiden hankkiminen on heille erittäin kallista.

Toiseksi, Scrum-osaaminen auttaa työllistymisessä. Ohjelmistoprojekteihin haetaan ketterät menetelmät tuntevia osaajia. Näiden taitojen hankkiminen jo opintojen aikana auttaa hyvän työpaikan saamisessa.

Kolmas syy opiskelijakurssiin on se, että pian työelämään siirtyvillä ihmisillä on mahdollisuus tuoda uusia ajatuksia työnantajien projekteihin. Ketterien menetelmien osaaminen on IT- ja tuotekehitysprojektien onnistumisen kannalta keskeistä, mutta valitettavan monessa paikassa ketterien menetelmien käyttöönottoon ei ole riittäviä valmiuksia. Ehkä tuoreet ScrumMasterit saavat innostuksen tarttumaan ja yritysten projektit onnistumaan!

Paikkoja on rajoitetusti (max 24 osallistujaa), joten toimi nopeasti! Kerro itsestäsi muutamalla sanalla, etenkin jos opintojen tai urahaaveiden takia Scrumin osaaminen olisi sinulle erityisen tärkeää. Valitsemme kurssille nopeimmat sekä sopivimmat ja vahvistamme osallistujat 3.5. mennessä.

Huomaathan, että tämä kurssi on tarkoitettu vain päätoimisille opiskelijoille. Reaktorin koko kurssitarjonnan voi katsastaa täältä.

Edit: osallistujat on nyt valittu. Ilmoittautuminen päättyi 29.4. ja yli 50 opiskelijaa ilmoitti kiinnostuksensa osallistua!

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.