Business

Kesätyöntekijöiden ekat kuulumiset

June 2, 2014

Read time 3 min

Kesän aikana tässä blogissa käsitellään Reaktorin kesätyöläisten fiiliksiä. Blogi lähtee käyntiin teemalla:
Keitäs me kesätyöntekijät ollaan ja minkälaisia ajatuksia kesätyöstä meillä on?

Jahuu, tässä on ekan erän kesätyöntekijät, Anu, Antti-Ville, Jani, Kai, Lotta, Rebecca, Santeri ja Sofia.  Kesäkuun alussa tiimi täydentyy seuraavalla kahdeksan hengen porukalla. Ensimmäisessä erässä meitä on kolme karpoa eli käyttöliittymäsuunnittelijaa, yksi visu eli visual designer, kolme devaajaa eli koodaajaa sekä yksi admin.

Reaktor oli monelle meistä jo tuttu excuilta ja muiden koulu-yhteistyömeininkien kautta, joten jonkinlaista hajua oli jo etukäteen siitä, mitä täällä tehdään ja minkälainen kulttuuri yrityksessä on. Ennen töiden aloittamista meillä kaikilla oli varmasti omat ennakkokäsityksemme liittyen uuteen työhön, työpaikkaan ja työkavereihin.

Excuilla reaktorilaiset ovat olleet todella mukavia ja vastanneet mielellään opiskelijoita arveluttaviin kysymyksiin. Osa meistä oli nähnyt jo ennakkoon toimiston sekä saunatilan, jotka vähintäänkin vakuuttivat meidät. Näiden positiivisten ennakkokäsitysten alle piiloutui kuitenkin jännitys siitä, minkälaisiin työtehtäviin meidät kesätyöntekijät laitetaan ja kuinka nopeasti pääsemme osallistumaan projekteihin. Mukavasta vastaanotosta huolimatta jäi ilmaan myös epäilys siitä, voiko työympäristössäkin todella olla mukava, avulias ja innostava ilmapiiri.

Reaktorilaiset lounaalla Kallion idyllisessä maisemassa
Lounasta projektivierailun yhteydessä Kallion idyllisessä maisemassa.

Tähän mennessä olemme jo huomanneet, että meitä kesätyöntekijöitä arvostetaan. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että meille järjestettiin kesätyöntekijöiden yhteinen tapaaminen, meidät kutsuttiin sisäiseen koulutukseen ja illanviettoon sekä kesäjuhliin jo ennen ensimmäistä työpäivää. Nämä tapaamiset ja tapahtumat ennen varsinaista perehdytysviikkoa vähensivät varmasti monen alkujännitystä ensimmäisenä työpäivänä. Kaikki tuntuvat myös ottaneen meidät hyvin ja kiinnostuneina vastaan niin toimistolla kuin tutustuessamme erilaisiin asiakasprojekteihin. Perehdytys oli yhtä aikaa kattava ja tunnelmaltaan rennon leppoisa, mutta toki moni asia jäi vielä askarruttamaan mieltä. Osa haaveili jopa koodin kirjoittamisesta ensimmäisen viikon aikana, mikä kuitenkin jäi muun ohjelman takia vielä haaveeksi.

Reaktorin kesäytöntekijöiden ensimmäisen viikon tähtihetket
Ensimmäisen viikon tähtihetket Post-it-lapuilla.

 

Reaktorilaisille järjestetyn metakoodauskoulun muistiinpanoja
Metakoodauskoulun muistiinpanoja ekalta viikolta

Toisen työviikon ollessa käynnissä olemme mm. oppineet, kuinka työtehtäviä voi visualisoida Kanbanin avulla ja kuinka tärkeää on yhdessä tekeminen käyntikortissa lukevista rooleista riippumatta. Projektivierailujen ansiosta olemme myös huomanneet, miten erilaisia projektit voivatkaan olla. Näiden lisäksi tärkeitä oppeja ovat olleet täydellisen cappuccinon tekeminen sekä yrityksen slangiin ja harrastustoimintaan tutustuminen unohtamatta post-it-lappujen oikean irroitustavan oppimista.

Käyttöliittymäsuunnittelukoulutus Reaktorin kesätyöntekijöille
Käyttöliittymäsuunnittelukoulutus toisella viikolla

Tällä hetkellä meillä kaikilla ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, mitä tulemme kesällä tekemään. Vaihtoehtoina on asiakasprojekteihin tai Reaktor Labran toimintaan osallistuminen. Meillä kesätyöntekijöillä, kuten muillakin reaktorilaisilla, on paljon vapautta mutta toki myös vastuuta päättää omista tekemisistään. Tämä saattaa aluksi hieman kauhistuttaa, mutta onneksi jokaisella kesätyöntekijällä on oma mentori ja kasa muita ihmisiä, joiden puoleen kääntyä.

Jokainen meistä tulee kirjoittamaan tähän blogiin omista kokemuksistaan ja seikkailuistaan kesätyön parissa. Tulet siis varmasti kuulemaan, minkälaisia hommia päädymme tekemään. Balaillaan!

 

Kesätyöntekijät syömässä jäätelöä Reaktorin toimiston terassilla
Kesäkarpot Anu ja Sofia terdellä nauttimassa jäätelöä!

 

Aurinkoisin ja kesää fiilistelevin terveisin,

Anu & Sofia

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.