Design

Kesäkarpon kuulumiset

June 18, 2014

Read time 2 min

Moikka! Olen Lotta, yksi Reaktorin tämän kesän karpoista. Karpo on reaktorslangia ja tarkoittaa käyttöliittymäsuunnittelijaa. Taustastani sen verran, että opiskelua on takana neljä vuotta Aalto-yliopistossa informaatioverkostojen koulutusohjelmassa käytettävyys pääaineena.

Reaktorilla olen ollut nyt kuukauden päivät, joista reilut kaksi viikkoa olen ollut projektissa asiakkaalla. Tässä blogipostauksessa keskityn siihen, mitä kaikkea edellisen viikon aikana on tullut tehtyä ja koettua.

On ollut mielenkiintoista päästä tekemään töitä oikeassa asiakkuudessa, koska tekemällä sitä oppii kaikista parhaiten. On mahtavaa, että olen suoraan päässyt tekemään samoja hommia kuin Reaktorin vakkari-karpot. Työpäivät kuluvat pääosin piirtämisen merkeissä. En osannut etukäteen odottaa, että tärkeimmät työkaluni tänä kesänä olisivat paperi, kynä, sakset ja teippi.

WP_20140530_16_07_16_Pro Ensimmäinen päivä asiakkaalla kesäkarpo Anun kanssa

Tähän mennessä työn alla on ollut monta kokonaisuutta, joiden työstäminen alkaa yleensä sillä, että selvitetään mahdollisia käyttötapauksia joiden pohjalta käyttöliittymää lähdetään piirtämään. Sen jälkeen käyttöliittymästä syntyy monta versiota iteroinnin avulla. Ainakin itselleni on vielä tässä vaiheessa tärkeää, että pääsen keskustelemaan piirroksistani kokeneempien suunnittelijoiden kanssa ja saan palautetta työstäni.

WP_20140613_12_47_35_ProTyöstämäni paperiprototyypin esittelyä

 Kuluneelle viikolle sattui myös mielenkiintoista oheistoimintaa. Viikolla järjestettiin koodauksen MM-kisat, joita Reaktor oli mukana järjestämässä. Lähdimme haistelemaan meininkiä kesis-porukalla. Kisoissa tiimien kehittämät tekoälyt kisasivat toisiaan vastaan eri autoradoilla. Kaapelitehdas oli muutettu suureksi kisakatsomoksi ja koodarit nostettu lavalle illan staroina. Enpä olisi uskonut, että koodauksesta saa tehtyä toimivan yleisölajin.

WP_20140610_19_57_58_ProHello World Open 2014

Viikolla järjestettiin myös tiimipäivä. Sightseeing-risteilyn ja hyvän ruuan lomassa oli hyvä tutustua työkavereihin. Kotiinviemisinä tiimipäivästä jäi allekirjoittaneelle hyvä fiilis työkavereiden kanssa ja auringossa kärähtänyt naama.

WP_20140611_15_09_04_Pro

Kesän reilusta kolmesta kuukaudesta on nyt siis takana jo yksi. Aika kuluu nopeasti, kun saa tehdä todella mielenkiintoista työtä hyvässä porukassa. Odotan innolla, mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan.

Kesäterkuin, Lotta

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.