Kesäkarpon ensimmäiset viikot

June 1, 2015

Read time 2 min

Moikka kaikille!

Olen Lauri, yksi tänä kesänä aloittaneista Reaktorin kesätyöntekijöistä. Työtehtävältäni olen käyttöliittymäsuunnittelija – reaktorilaisittain ilmaistuna karpo. Yhteensä meidän viidentoista hengen kesisporukasta aloitti toissa viikolla kahdeksan, ja loput saapuivat paikalle tänään. Porukasta suurin osa on koodareita, mutta mukaan mahtuu meidän karpojen lisäksi myös konseptoija ja pari visuaalista suunnittelijaa. Poppoo on siis varsin kirjava.

Ensimmäinen viikko meillä ekan saapumiserän kesiksillä meni hyvin pitkälti erilaisissa perehdytys- ja koulutustilaisuuksissa. Infoa tuli laidasta laitaan aina reaktorilaisten omista slangisanoista eli “reaktorismeista” fasilitoinnin menetelmiin. Talon käytäntöihin ja systeemeihin tottuminen vei toki oman aikansa, mutta koulutukset olivat erittäin mielenkiintoisia ja avarsivat hieman sitä, miten hommat täällä nyt sitten oikein hoidetaan. Esimerkiksi näin käyttöliittymäsuunnittelijan näkökulmasta oli varsin hienoa saada kattava näkemys myös niin konseptoijan kuin visuaalisen suunnittelijankin työnkuvasta ja menetelmistä. Lisäksi saimme tietenkin myös pikaisen koulutuksen oikeaoppisen latten valmistukseen. Hyvä kahvi on selvästi reaktorilaisille sydämen asia.

Koulutusten ja yleisen pööpöilyn välissä aikaa jäi myös muutamalle yritysvierailulle, joissa pääsimme näkemään, miltä reaktorilaisen arki näyttää asiakkuudessa työskennellessä. Hauskana yksityiskohtana jäi mieleen se, kuinka reaktorilaiset muokkaavat asiakkaalla ollessaan työskentelytilastaan itsensä näköisen – post-it lappujen ja kahvikoneiden määrästä ei ollut hankala arvata, että nyt ollaan meikäläisten tonteilla. Muiden kesisten tavoin koin nämä vierailut erittäin avartaviksi, ja toki oli hauska tutustua niihin reaktorilaisiin, joihin ei toimistolla ollut vielä törmännyt. Ensimmäinen viikko huipentui sopivasti perjantain kesäjuhliin, joissa juhlijoita viihdyttivät itämainen teema asusteineen ja tanssijoineen – mielettömän hyviä ruokia unohtamatta.

Yritysvierailut johdattivat mitä hämyisimpiin paikkoihin

Sittemmin suurin osa meistä jo aloittaneista kesiksistäkin on lähtenyt asiakkuuksiin, vaikka osalle onkin riittänyt myös sisäisiä proggiksia eli “labrahommia”. Kesäblogin seuraavassa episodissa onkin mitä todennäköisimmin kuulumisia tällä hetkellä asiakkuudessa majailevalta kesikseltä.

Kesäterveisin,
Lauri

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.