Technology

Kesädevaajan terveisiä

August 4, 2014

Read time 1 min

Jani täällä hei! Haluaisin kertoa teille kesädevaajana toimimisesta Reaktorilla. Jottei mene lätinäksi, niin mennään suoraan asiaan.

Kesän aikana on tullut selväksi, että täällä tekeminen on keskiössä. Jo ensimmäinen viikko rullasi kuin raiteilla. Heti ensimmäisenä päivänä lämästiin laitteet käteen, konffattiin mailit ja koluttiin intran järjestelmiä. Peukaloita ei tarvinnut pyöritellä seuraavinakaan päivinä, vaan ohjelmassa oli koulutusta, sellaista hyvää koulutusta, josta sai irti muutakin kuin verkkokalvoille palaneet kuvat kalvosetistä. Aiheina oli muun muassa kanban.

Taisipa olla vasta toinen päivä töissä ja hihasta nykäistiin, että ylihuomenna asiakkuuteen. Ensimmäinen päivä asiakkaalla toisti samaa jo hyväksi havaittua kaavaa. Kulkuluvat valmiina, tässä on tiimi, tuossa on kone ja kahvia tehdään näin. Softa laitettiin kääntymään samoin tein. Nollasta sataan neljässä päivässä. Ei huono.

Varsin nopeasti valkeni, että eihän tämä ole kesätyö kuin ajankohtansa puolesta. Samanlainen magneetti on kanban-taululla minulla kuin muillakin. Jos on sanottavaa, niin minua kuunnellaan. Jos on kysyttävää, niin minua autetaan. Näinhän sen pitääkin mennä. Tekemällä oppii, eikä katsomalla sivusta.

Otaniemessä sijaitsevasta asiakkuudestakin on tiristetty kaikki ilo irti. Työmatka on juuri sopiva pyörällä ajettavaksi, mikä on tuonut uutta puhtia harrastukseen. Kehä I ja Westendin rantatie ovat olleet mainioita paikkoja kokea Tesla.

Lämmintä kesää kaikille!

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.