Business

Hyvää mainetta ei tehdä markkinointiosastolla

May 5, 2015

Read time 1 min

T-median tutkimuksen mukaan Reaktor on Suomen maineikkain työnantaja. Hieno saavutus 300 hengen yritykselle, kun taakse jää moninkertaisella markkinointibudjetilla varustettuja menestystarinoita, kuten Kone ja Supercell. Markkinointiosaston edustajana tästä olisi helppo ottaa itselleen kunnia. Kunnia kuuluu kuitenkin kulttuurille.

Reaktor on asiantuntijayritys, ja asiantuntijayrityksen maine luodaan joka ikinen päivä, pieni pala kerrallaan. Maineen rakentaminen on maratonin juoksemista, ei pikajuoksua. Maine rakentuu hyvin tehdyistä projekteista, kohtaamisista potentiaalisten työntekijöiden kanssa ja kahvihetkillä tiimitilassa.

Maine koostuu teoista, ei puheista. Yrityksen paras ja suurin markkinointiosasto ovat sen työntekijät. Markkinointiosasto voi toki yrittää pysyä kasvavan yrityksen tahdissa tekoja tehtaillen, mutta lopulta uhkaa todellisuudesta irtaantuminen ja väsähtäminen.

Eniten vaikutusta maineeseemme on vahvalla kulttuurillamme. Kulttuurimme keskeisiä tekijöitä ovat muun muassa vastuu ja vapaus. Jokaisen työntekijän vastuulla on tehdä parhaansa auttaakseen asiakkaita ja muita reaktorilaisia eteenpäin. Vastineeksi hän saa paljon valtaa tehdä itsenäisiä päätöksiä tämän tehtävän suorittamiseksi.

Markkinointiosaston tehtävänä ei ole rakentaa mainetta. Sen tehtävänä on pystyttää kestävää äänitorvea, joka välittää muun organisaation teot kiinnostuneelle yleisölle. Kestävällä pohjalla maineen rakentaminen on vain, jos se on koko organisaation tehtävä. Joka päivä.

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.