Business

Herkullinen tehtävä – Reaktor auttoi Fazeria uudistamaan myyntiään

July 4, 2017

Read time 1 min

Maamme arvostetuimpiin brändeihin kuuluva Fazer halusi kääntää leipomotuotteidensa myynnin fokuksen kokonaisvaltaiseen ratkaisumyyntiin. Yhteistyöstämme syntyi myynnin työkalu, jonka ansiosta leipäosastolla asiointi on nyt entistäkin maistuvampi kokemus.

Yhteiskunta ympärillämme muuttuu nopeasti. Tuskin on alaa, jonka liiketoimintaan muutos ei olisi raivannut tietään: lisääntynyt tietoisuutemme arvoista, kuten terveellisyydestä, näkyy valinnoissa, joita kuluttajina teemme. Muutokseen sopeutuminen edellyttää uusien ajattelutapojen lisäksi työkaluja, joita vielä eilen emme osanneet kaivatakaan.

Keväällä 2016 Fazer oli uudistamassa leipomotuotteidensa myynnin toimintamallia. Toimialan käytännöt myydä olivat tuotekeskeisiä, minkä vuoksi kulutuskäyttäytymisen muutoksiin oli vaikeaa vastata. Miten kommunikoida Fazerin asiantuntemusta kauppiaille, niin että kuluttajan on helpompi ostaa haluamiaan tuotteita ja tuotevalikoima vastaa paremmin kuluttajan tarpeisiin? Fazer tunnisti Reaktorin kumppaniksi, jonka kanssa myyntiin syntyisi uusia ratkaisuja varmasti asiakaslähtöiseltä pohjalta. Ratkaisujen piti palvella paitsi kauppiaita, ennen kaikkea myös loppuasiakkaita – meitä kuluttajia.

Kahdessa kuukaudessa muutoksen tueksi suunniteltiin ja toteutettiin myynnin mobiilisovellus. Tuloksena oli visuaalisesti näyttävä, helppokäyttöinen ja teknisesti moderni työkalu. Sen avulla myyntiedustajat pystyvät esittämään ajantasaista materiaalia, kommunikoimaan Fazerin asiantuntemusta ja räätälöimään kullekin kauppiaalle sopivan ratkaisun. Näin kuluttajat löytävät itselleen sopivat tuoreet leivät ja leivonnaiset heti ja valikoimaa riittää kaikille.

Reaktorin moniosaavan tiimin avulla Fazer muuntautui leipomotuotteiden ratkaisukeskeiseksi myyjäksi. Reaktorin tapa yhdistää suunnittelu saumattomasti teknologiseen toteutukseen tuotti uutta ajattelua, joka pystyttiin viemään heti käytäntöön. Fazerin esimerkki osoittaa, että vaikka muutos koetaan usein isoksi haasteeksi, se on myös mahdollisuus toimialaa eteenpäin ajaviin oivalluksiin.

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.