Business, Design, Technology

Google I/O eli amerikkalainen Reaktor Dev Day

June 26, 2014

Read time 2 min

Google I/O on Googlen vuotuinen päätapahtuma, joka vuonna 2014 järjestetään 25.-26. kesäkuuta San Franciscon valtavassa messuhallissa, Moscone-centerissä.

Ensimmäinen päivä alkoi kolmen tunnin keynote-osuudella, jota varten osallistujat odottivat jonossa monta tuntia. Loppujen lopuksi jono kulki kaksi kertaa valtavan korttelin ympäri.

Keynote-osuudessa julkistettiin mm. Android-matkapuhelinkäyttöjärjestelmän uusi versio Android L. Uudistetulla käyttöliittymällä Google haluaa tuoda yhdenmukaisen käyttökokemuksen kaikkiin Android-laitteisiin kuten kelloihin, puhelimiin, tabletteihin ja autoihin.

 

Android Auto on Googlen vastine Applen CarPlaylle. Android-puhelin kytketään piuhalla kiinni autoon, ja keskikonsolin näytölle ilmestyy yksinkertaistettu näkymä puhelimen toiminnoista. Kaikki ominaisuudet pyörivät fyysisesti puhelimessa, joten puhelimen päivittyessä myös auton näkymä päivittyy. Kaikki toiminnot ovat ohjattavissa myös pelkällä puheella.

Android TV on käyttöliittymä televisioille, joka liittyy yhteen muiden Android-tuotteiden kanssa. Android-kellolla voi vaihtaa kanavaa ja Android-puhelin toimii esimerkiksi kaukosäätimenä ja muun muassa puhekomentojen syöttölaitteena. Ainakin Sony ja Sharp tuovat Android TV:n omiin UltraHD-televisioihinsa vuodesta 2015 alkaen.

Keynoten päätteeksi osallistujille jaettiin pahvilaatikot, jotka herättivät suurta hämmennystä. Pienellä nokkeluudella niistä sai taiteltua itselleen 3D-lasit, joiden sisälle laitettiin puhelin. Puhelimen ollessa pahvilaatikon sisällä avautui NFC:n avulla applikaatio, joka näytti puhelimen näytöllä katukuvaa San Franciscosta. Kääntelemällä päätä pystyt siis katselemaan ympärillesi virtuaalimaailmassa.

Paikalla oli myös monia kolmannen osapuolen näytteilleasettejia. Philipsillä oli näytillä Hue-lamppuja, joita pystyi ohjaamaan Android-kellolla.

Suuresta koostaan huolimatta konferenssin järjestelyt toimivat erinomaisesti ja konferenssin tunnelma on loistava. Ensimmäisen päivän päättää perinteisesti iltajuhla, jonka yllätyspääesiintyjänä vuonna 2013 oli Billy Idol. Odotamme innolla sitä, mitä ilta tuo tullessaan!

Hallussamme on yksi ylimääräinen avaamaton, mystinen 3D-pahvilaatikko. Haluatko sen omaksesi? Kommentoi tätä postausta, ja laatikko voi olla sinun! Lähetämme boksin satunnaisesti valitulle edelläkävijälle. 

Terveiset San Fransiscosta,

Ville Valtonen ja Sami Honkonen

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.