Design

Gaudeamus igitur, tulevaisuuden asiantuntijat!

March 5, 2015

Read time 2 min

Mitä eroa on hyvällä, pahalla ja rumalla konsultilla? Mistä tietää, onko projektilla onnistumisen edellytykset? Millaista työ IT-alalla oikeasti on?

Historian ensimmäinen Reaktor Academy polkaistiin maaliskuun alkajaisiksi käyntiin innostuneissa tunnelmissa. Ikkunan takana möllöttävä sade ja harmaus ei ollut tarttunut kick off -iltaan saapuneeseen nuorten lupausten joukkoon. Valppailta ja viisailta vaikuttivat he, joiden harteilla alan tulevaisuus maassamme lepää.

Reaktor Academy on kevään mittainen valmennusohjelma, jonka tavoitteena on keskustelun ja mentoroinnin avulla kirkastaa IT-alalla aloittelevien ja sitä opiskelevien huipputyyppien tulevaisuudensuunnitelmia. Academy haluaa auttaa paitsi etsimään vastausta klassiseen mikä musta tulee isona -kysymykseen, myös miettimään askelta pidemmälle: Mitä mun kannattaa tehdä, jotta pääsen tavoitteisiini? Miten voin verkostoitua muiden tulevien asiantuntijoiden kanssa jo nyt, opiskeluaikanani?

Kisällit ja kokeneet jakamassa tietoa

Mentoroitavia on Academyssa mukana kahdeksantoista. Osallistujia on valikoitu käsinpoimintamenetelmällä niin Etelä-Suomesta kuin Kainuun ylväiltä korpimailtakin. Kevään kuudessa Academy-sessiossa on luvassa sekä yhteisiä keskusteluhetkiä että tehosessioita pienryhmissä, joissa on mahdollista sukeltaa syvemmälle eri aiheisiin sen mukaan, mistä kukin tuleva asiantuntija on kiinnostunut. Academyssa pureudutaan mentorien johdatuksella paitsi tietysti devaamisen, myös visuaalisen suunnittelun, projektinhallinnan ja markkinointiviestinnän metkuihin. Lisäksi keskeisessä osassa on totta kai reaktorilaisittain – karpoilu.

Niin, siis mikä?

Karpo, käytettävyyden asiantuntija, on saanut lempinimensä TV-ikoni Hannu Karpon mukaan. Käyttöliittymiä työkseen kehittävä ihminen näet kyselee erityisen paljon kysymyksiä, aivan kuten kuluttajia haastatteleva kaima-Karpokin. Hyvän käyttöliittymän kun voi suunnitella vain, jos tietää, millaisia kokemuksia siihen kenenkin kohdalla liittyy ja miksi.

Viisitoistapäinen joukko Reaktorin asiantuntijoita on sovitellut uudenkarheat mentoroijan saappaat jalkaansa innokkain mielin. Tietoa pantiin jakoon jo kick off -illassa, kun Mikael Kopteff, Samuli Karjula ja Mikko Holler pohtivat alustuksissaan muun muassa, mitä konsultti tekee ja miten toimii itseorganisoituva, alati muuntautuva tiimi.

Paljon oli puhetta myös jo käytännön asioista: mihin ohjelmointikieleen kannattaa keskittyä, jotta pääsee töihin vuoden päästä? Joitakin nimiä lenteli ilmassa (JavaScript mainittu!), mutta kirkkaimmin mentorien puheessa kimmelsi jatkuvan oppimisen jalo tavoite. Tärkeintä on pyrkiä koko ajan kehittymään. “Toivottavasti kukaan devaaja ei lopeta uraansa samalla kielellä kuin aloitti”, kiteytti Samuli Karjula.

Kick off -illan lopuksi maisteltiin maltaisia, nautittiin eväitä ja vihittiin tulokkaat talon saunaperinteeseen.

Miksi Reaktor Academy -keväästä tulee törkeän siisti? Mentori Holleria lainaten: kun “keskustelee innostuneiden ihmisten kanssa heitä kiinnostavista asioista”, ei oppiminen ojaan kaada.

Dokumenttitiimi on kuulolla kevään Academy-sessioissa.

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.