at_exit

August 23, 2013

Read time 1 min

Loppu häämöttää, kesätöitä on enää viikko jäljellä. On aika katsoa taaksepäin. Mitä kaikkea kolmessa kuukaudessa ehti oppia ja kokea?

imageKesätyöläiset koolla viimeisessä retrossa 

Alku lähti räjähtävästi liikkeelle kun pääsin jo toisena työpäivänäni asiakasprojektiin. Vaikka päätös tuntui aluksi hurjalta, niin jälkikäteen ajateltuna: näin sen pitikin mennä. Jujusta sai kiinni äkkiä, ja pian oltiin jo vauhdissa. Matkan varrella muun muassa opettelin Scalaa, kompastuin shardatun ja replikoidun MongoDB:n eventual-consistencyyn, pääsin näkemään ja kokemaan ison kansainvälisen kehitystiimin toimintaa sekä opin valmistamaan ensiluokkaista espressoa.

Oppimista tapahtui myös oman projektin ulkopuolella. Muutaman hedelmällisen torstai-illan keskustelutuokion jälkimainingeissa päätin tutustua Haskellin ihmeelliseen maailmaan. Samalla aloitin Vimin opettelun. Molemmat olivat lojuneet todo-listani Someday/Maybe -osastolla jo pitkään mutta syystä tai toisesta olivat sinne myös jääneet. Keskustelujen johdosta palaset alkoivat kuitenkin loksahtelemaan paikoilleen, ja motivaatio löytyi uudestaan. Muutaman viikon päästä löysimme itsemme Juhon kanssa Reaktorin Lisp-”sulkeisista” ihmettelemästä Racketin tyypitettyä varianttia. Vaikkemme kumpikaan olleet aiemmin riviäkään Lispiä koodanneet, eivät parrakkaimmatkaan Lisp-gurut katsoneet meitä nenänvarttaan pitkin vaan kärsivällisesti opastivat meitä läpi virheviestien täyttämän suon – luonnollisesti samalla kun koodailivat omia parsereitaan.

imageVälillä taottiin muutakin kuin rautaista koodia

imagePurjehtiminen oli rentouttava kokemus

imageAuditoinnin voi hoitaa myös saunan jälkeen (kuvassa Kesä-Vesa)

Kesästä jäi käteen siis monta uutta kaveria, aimo kasa oppeja ja sitäkin enemmän opeteltavaa, innostus vanhoihin autoihin, purjehtimiseen sekä funktionaaliseen ohjelmointiin ja todennäköinen seuraava työpaikka opiskelujen päättyessä.

Voisi sitä kesän huonomminkin käyttää.

-Mikael

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.