Technology

Algoritmi tiivistää kesädevaajan tunnelmat

August 29, 2014

Read time 2 min

Kesä ja kesäduunit alkavat lähestyä loppuaan, ja kesäblogikin on edennyt toiseksi viimeiseen postaukseensa. Blogautuksissa on saatu lukea kokemuksia monesta kulmasta, devaamisen todellisuudesta firman nimijakaumiin ja kaikkeen siltä väliltä. Paljon on siis jo sanottu, mutta sitä parempi: paras luovuus on ideoiden varastamista, joten päätin rakentaa oman postaukseni täysin edellisten kirjoittajien kovan työn varaan eli satunnaisgeneroimalla kirjoitukseni menneiden pohjalta.

Jos oletan olevani kirjoittajana hajamielinen ja laiska – tarkemmin niin, etten koskaan sano mitään uutta enkä muista kuin muutaman edellisen kirjoittamani sanan – voin kätevästi mallintaa itseäni Markov-ketjuna, jonka siirtymätodennäköisyydet on laskettu vanhojen blogikirjoitusten sisältämien n-grammien pohjalta. Vain muutama koodirivi, ja täydellinen blogipostaus on syntynyt. Itse asiassa algoritmilla voi generoida loputtomasti uusia kirjoituksia, joskin tulokset voivat olla hieman itseään toistavia ja ajoittain täysin järjettömiä. Kas tässä tyylinäyte:

“Tehtävänämme oli mukana useammassakin projektissa asiakkaalla. Tässä blogipostauksessa keskityn siihen, mitä kaikkea siitä haluankin kertoa. Käyttöliittymäsuunnittelussa kynä-paperi-sakset osa työtä, mutta vajaan viikon päästä. Päätimme demota Teslasta kerätyn datan hyödyntämistä upealla visualisaatiolla. Heti ensimmäisenä päivänä lämästiin laitteet käteen, konffattiin mailit ja expressillä. Datankäsittely ja päätökseksi esitimme tuloksia loppudemossa: yksityiskohtaisia tarinoina käyttäjistä sekä opittua valtavasti ja vastanneet mielellään opiskelijoita arveluttaviin kysymyksiin.

satunnainen-blogikuvaEnsimmäisen introviikon jälkeen aloitettiin uuden viivan piirtäminen

Osa meistä tulee kirjoittamaan tähän blogiin omista kokemuksistaan ja kyseenalaistaa. Miksi tämä on parasta. “All in one”-kesäduuni. Ensimmäisen introviikon jälkeen pääsimme Tommin kanssa kertomatta hänelle mitään ja säätilan. Lisäksi Reaktorilla kesällä tekemään. Vaihtoehtoina on annettu omien taitojen suhteen on sen pystyttävä ratkaisemaan todellinen ja Sofia. Kesäkuun alussa tiimi täydentyy seuraavalla kahdeksan hengen porukalla. Ensimmäisessä erässä meitä kesätyöntekijöitä arvostetaan. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että loma kiinnostaa, ja kommunikointi asiakkaalle.”

– Maija

Sign up for our newsletter

Get the latest from us in tech, business, design – and why not life.